PÍSEK – PŘEDNÁŠKA „PODZIM NA TALÍŘI – PESTROST CHUTÍ“
Máme tu podzim, a přestože nám počasí dosud přálo, ten pravý podzimní nečas na sebe jistě nenechá dlouho čekat. S koncem léta se dny krátí a večery jsou o poznání chladnější. Od lehkých salátů se pomalu vracíme k teplým, hutnějším polévkám, ale i do podzimu laděným pokrmům.
Podzimní a zimní měsíce jsou obdobím nachlazení, častých chřipek a zánětů dýchacích cest. Ovocem číslo jedna jsou jablka, hrušky, švestky, brusinky, ostružiny, červená řepa a řada dalších tradičních podzimních plodin. Právě na podzim se o naši imunitu dokáží skvěle postarat. Obsahují vysoké množství vitamínu C i hodně vlákniny, prospívají tak naší imunitě, střevům i trávení.
Tyto a mnoho dalších zajímavostí našim klientům přednesla paní Štojdlová v přednášce o podzimním stravování a vaření, jak a co vhodně kombinovat a zařadit do svého podzimního jídelníčku.
Také došlo na zajímavé dotazy z řad klientů. Přednáška se všem moc líbila a připomněla nám možná již zapomenuté, i když běžné a známé věci.




