Aktuality

7. 2. 2023

Přednáška „Fotografie z cest“

Antonín Dudek: Fotografie z cest

V písecké pobočce domova jsme se v pátek 3. 2. vydali virtuálně cestovat po státech Asie. Díky panu Dudkovi a jeho přednášce „Fotografie z cest“ jsme se ocitli v Malajsii a ve Vietnamu. Fotografie se týkaly především života běžných lidí a bylo velmi zajímavé vidět třeba to, co vše se dá uvézt na obyčejném motocyklu.

Zajímavá fotografie byla s ženou, která si myje vlasy na kolejích. Pan přednášející nám vysvětlil, že ve Vietnamu je málo místa a lidé využívají každou volnou plochu. Pamatují si dobře jízdní řády a na kolejích si v době, kdy vlak nejede, dokáží i uvařit oběd.

Přednáška probíhala často formou rozhovoru. Posluchači pokládaly otázky, které je zajímaly a došlo i na ty, které se týkaly výše důchodu nebo pracovních poměrů v těchto zemích.

Pan Dudek nám na závěr v krátkosti pověděl, jak ho zaujal New York a nabídl nám další přednášku, na kterou se velmi těšíme.

2. 5. 2024

DRHOVLE – PROJEKT „PSANÍ OD SRDCE“

Domov pro seniory Světlo v Drhovli se zapojil do projektu Psaní od srdce. Smyslem tohoto projektu je přinášet radost seniorům…

2. 5. 2024

PÍSEK – AKCE KONANÉ V KVĚTNU 2024

2. 5. 2024

DRHOVLE – AKCE KONANÉ V MĚSÍCI KVĚTNU

zobrazit všechny aktuality