Aktuality

přednáška
27. 1. 2023

PŘEDNÁŠKA O ČÍNSKÉM NOVÉM ROCE

S našimi klienty jsme si v rámci aktivizace povídali o Číně a právě začínajícím Novém roce, kdy po vládě Tygra nastupuje další ze znameních čínského zvěrokruhu a tím je Zajíc.

Datum čínského Nového roku je pohyblivé a kolísá mezi 21. lednem a 20. únorem.  Letos připadly oslavy na neděli 22.1.2023.

Klienti byli seznámeni s legendou o Jadeitovém císaři, který přišel s výběrem 12 zvířat a našel způsob jak léta počítat. Od těch dob je každý rok během dvanáctiletého cyklu ve znamení nějakého zvířete. Podle data a roku narození se klienti dozvěděli, které zvíře jim podle čínského horoskopu náleží.

Bylo to milé a laskavé povídání nejen o Číně a životě tam, ale i o nadcházejícím roce 2023, který bude, dle povahy zajíce, mírnější, klidnější a pomalejší než byl rok předchozí.

26. 4. 2024

DRHOVLE – ČARODĚJNICKÉ TVOŘENÍ

Pálení čarodějnic se pomalu blíží, a tak jsme si pro naše klienty připravili na páteční dopoledne ČARODĚJNICKÉ TVOŘENÍ. Společně jsme…

26. 4. 2024

DRHOVLE – BESEDA NA TÉMA: JIŘINA BOHDALOVÁ

23. 4. 2024

DRHOVLE – PONY TERAPIE

V pondělí 22.4. nás v Domově pro seniory Světlo v Drhovli navštívila Bc. Martina Doležalová se svým malým Poníkem jménem Polly. (Shetlandského pony…

zobrazit všechny aktuality