ZABIJAČKOVÉ HODY V DRHOVLI

S měsícem únorem jsou spojovány lidové tradice jako jsou např. zabijačkové hody a proto jsme pro naše klienty připravili zpestření v podobě ochutnávkového odpoledne. Tyto tradiční pokrmy jsme objednali u vyhlášeného řezníka p. Janoty z Blatné. Posezení probíhalo 9. února ve společenském sále, ale také na DZR v aktivizační dílně, která se pro tuto dobu proměnila v jídelnu. Klienti si mohli pochutnat na jitrnicích, jelítkách, červené a bílé tlačence i ovaru. Navíc kromě těchto specialit si druhý den uvařili domácí sulc, který se povedl ke vší spokojenosti. K pití se podávalo pivo a šťáva, dále byla pro všechny k dispozici i voda s citronem. Při hodování  se zavzpomínalo, jak se při domácí zabijačce míchala krev, jak se špejlovalo, ale i třeba jak se škvařilo sádlo či dávala výslužka všem sousedům a příbuzným. K dobré náladě přispělo i vyprávění historek z porážky čuníka.  Bylo to velmi hezké odpoledne plné dobrého jídla a vzpomínek. Všichni si tuto velikou akci užili a hlavně si každý pochutnal na tom co má rád.

Bookmark the permalink.

Comments are closed